Ouăle din ciocolată sunt unele dintre cele mai căutate produse, în ultimii ani, în perioada Paștelui.
Cumpărate în special pentru copii, aceste produse nu lipsesc din raioanele supermarketurilor și sunt ambalate în forme care mai de care mai atractive. În plus, ele se găsesc și în magazinele de specialitate și unele ajung să coste chiar și sute de lei.
Un medic din cadrul NHS (sistemul britanic de asigurări de sănătate) îndeamnă oamenii să nu mănâncă dintr-o dată un ou de ciocolată.
Cariile dentare, obezitatea și diabetul de tip 2 sunt în creștere, a avertizat Dr. Andrew Kelso, care face apel la moderație, scrie Sky News.
Medicul a sfătuit oamenii să „reziste nevoii de a mânca un ou întreg dintr-o singură dată”.
Mulți dintre noi nu realizează că un ou mediu de Paște conține aproximativ trei sferturi din aportul caloric zilnic recomandat pentru un adult, a adăugat el.
Dacă ouăle sunt combinate cu prăjituri și biscuiți, „totul se adaugă la o mulțime de zahăr și calorii în plus”, a spus dr. Kelso, iar asta „nu face niciun bine organismului nostru”.
„Bucurați-vă de gustările dulci”, a sfătuit el. — „Dar nu exagerați”.
În timpul sărbătorii de Paște, mulți oameni se bucură de mâncăruri tradiționale și dulciuri specifice acestei perioade. Iată câteva sfaturi pentru a-ți menține sănătatea în timpul sărbătorii de Paște:
Prin urmare, nu trebuie să îți refuzi toate plăcerile culinare în timpul sărbătorii de Paște, dar poți adopta câteva strategii sănătoase pentru a te bucura de această perioadă într-un mod echilibrat și responsabil.